Resurser

Det er ikke alltid lett å finne informasjon eller historier om å få barn alene. Her har jeg samlet det jeg har funnet, og jeg blir kjempeglad for tips om andre blogger/podcaster om temaet.

Blogger

Storkemamma - Anne Berit forsøker å bli mamma gjennom sæddonasjon i Danmark.
Ønskemamma - Tina skriver om livet som frivillig enslig mor for datteren sin, som hun fikk gjennom eggdonasjon.
Enestående mor - Kathinka er frivillig enslig mor med 3 barn som hun har fått via IVF i Danmark.

Podcaster

Jag vill ha barn (svensk) - Cilla, som har fått en datter alene via eggdonasjon, intervjuer personer som har fått barn på ukonvensjonelle måter, med fokus på de emosjonelle sidene av prosessen. Anbefales!
Motherhood reimagined (engelsk) - Sarah, som er en "Single Mother by Choice", intervjuer andre kvinner som enten er eller planlegger å bli selvvalgte alenemødre.

Bøker

Den befridde familien av Josefin Olevik. Olevik er mamma til en gutt unnfanget med donor i Danmark, og skriver blant annet om "å være lykkelig gift med staten", og om hvordan vi tenker om å være en familie.

Facebook

Frivillig enslige mødre ved assistert befruktning (norsk) - Lukket gruppe for "alle som er, eller som ønsker å bli, mor uten partner ved hjelp av klinikk og donerte kjønnceller". Vær oppmerksom på at du må svare på inntaksspørsmål for å bli sluppet inn i gruppen. Via denne gruppen kan man også be om å få bli invitert til lukkede prøver- og termingrupper.

I tillegg finnes det et vell av engelskspråklige grupper, som man kan finne ved å søke på "Single Mother by Choice" eller "SMC /SMBC". Her finnes det både generelle grupper, og mer spesifikke grupper som TTC ("Trying To Conceive"/prøvere) eller for spesielle aldersgrupper. Mye nyttig informasjon, men også preget av at det er mange amerikanere i gruppene, som forholder seg både til annet lovverk og andre samfunnsstrukturer. Man kan likevel finne mye nyttig informasjon og støtte i gruppene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ultralyd

Egguttak

Fortsatt gravid